Când îți găsești cu adevărat jumătatea, simți că poți face orice alături de persoana iubită. Logodna voastră e o etapă frumoasă, care merită trăită pe îndelete. Atunci când v-ați decis că e timpul să luați viața cu asalt împreună, sigur nu v-ați gândit la planificarea minuțioasă a nunții și nici la câți pași trebuie să bifați pentru ca totul să decurgă așa cum v-ați dorit.
O să vă vindem un pont. Nu există nicio vorbă din popor care să spună că trebuie să te apuci de organizarea nunții imediat după ce te-ai logodit. Acest moment nu ți-l va aduce nimeni înapoi, așa că trăiți-l la intensitate maximă alături de familie și prieteni și lăsați-ne pe noi să vă ajutăm cu listele.
După ce ați împărtășit vestea cea mare cu toți cei dragi și ați făcut suficiente selfie-uri cu inelul încât să aveți câte o perspectivă diferită pentru fiecare platformă de social media, puteți începe planificarea de bază. Mai jos o să vă trecem pe amândoi prin cele 10 capitole principale pentru organizarea unei nunți de vis.
Data nunții și alegerea locației
De acum sunteți o echipă de nedespărțit, iar data și locația sunt 2 aspecte pe care le veți decide împreună. Este important să începeți cu stabilirea datei, pentru a verifica disponibilitatea tuturor furnizorilor de care veți avea nevoie pentru ziua cea mare. În plus, este necesar să analizați calendarul ortodox ca să vă alegeți o zi potrivită pentru cununia religioasă. Apoi, locația la care vă veți decide va da tonul și pentru celelalte elemente din planificare.
Bugetul
În funcție de locație, decorul și tematica vor da tonul atmosferei de la nunta voastră. Fie că vreți o nuntă în aer liber sau într-un salon feeric, e important să vă spuneți povestea într-o locație care vi se potrivește ca duo. Faceți o listă de idei comune și alegeți-o pe cea care vă caracterizează cel mai bine.
După ce ați agreat ziua în care veți deveni soț și soție, va trebui să vă gândiți și la buget. Care este limita superioară la care vă opriți din punct de vedere financiar? Știm, nu este cel mai glamour subiect de discuție, dar este cu siguranță cel mai important. Cu cat stabiliți mai rapid și mai exact acești parametri, cu atât mai simplu va fi să vă orientați pentru costurile care urmează.
Rochia de mireasă și costumul mirelui
La acest capitol, fiecare decide pentru sine. Cel mai adesea, femeile sunt cele care au visat încă de mici cum va arăta rochia perfectă de mireasă. Bărbații, pe de altă parte, își vor dori să o facă fericită pe femeia cu care își vor petrece restul vieții, așa că vor face tot posibilul să arate ca niște cavaleri din povești.
Verighetele
Un alt aspect care vă va ține treji câteva nopți este găsirea verighetelor potrivite pentru a spune povestea voastră până în cele mai mici detalii. Aici, țineți cont de lucrurile care vă apropie, calitatea inelelor și confortul pe care vi-l oferă. Din moment ce verigheta este un accesoriu pe care îl veți purta mereu, trebuie să vă simțiți comod cu ele pe deget.
Fotograf și/ sau videograf
Ziua nunții este o ocazie specială, de care vreți să vă amintiții cu drag și pe care o veți povesti copiilor și nepoților cu aceeași emoție ca-n prima zi. Alegeți-vă un fotograf care să pună accent și pe detaliile care compun povestea voastră, pe lângă pozele de ansamblu. Noi vă recomandăm să aveți o echipă de 2 fotografi și măcar un videograf, ca să nu ratați niciun moment special.
Decorul și tematica
Buchetul și aranjamentele florale
Buchetul mieresei trebuie să se armonizeze cu întreaga ținută. Există o mulțime de opțiuni simpatice, de la flori de câmp și până la combinații luxuriante de trandafiri sau orhidee. Gândește-te la florile tale preferate și creează mixul potrivit pentru tine. În ceea ce privește aranjamentele florale, ia în calcul tematica și celelalte elemente precum husele scaunelor, fața de masă și alte obiecte pe care vrei să le folosești și compune un board de Pinterest care să te ajute să-ți structurezi ideile.
Invitațiile și numărul de invitați
Designul invitațiilor va pleca din tematica aleasă. Concentrați-vă pe ce poveste vreți să transmiteți prin intermediul invitației și jucati-vă cu semnificații și metafore care să îi facă pe cei care citesc să-și dorească să fie acolo cu toată inima. Numărul de invitați îl stabiliți împreună, în funcție de oamenii pe care vă doriți să îi aveți alături de voi în această zi atât de importantă. Alegeți oamenii cu grijă. Nunta e un motiv de sărbătoare, nu un catalog de obligații.
Muzică și entertainment
Aici depinde foarte mult și de preferințele voastre muzicale. Vreți o trupă, un DJ sau chiar lăutari autentici? Indiferent ce alegeți, gândiți-vă și la invitații voștri și cum îi veți ridica în picioare. Fiți pregătiți pentru dansuri lente, muzică din tinerețe, balade rock, populare și bineînțeles, dansul mirilor. Dacă vă doriți și entertainment, există o mulțime de opțiuni care să vă ajute să compuneți un moment special în cadrul petrecerii voastre.
Mărturiile
În ultimii ani, mărturiile au luat forma pozelor instant din cabinele foto. Astfel, le puteți oferi oaspeților voștri o amintire faină a clipelor petrecute împreună, pe care o vor păstra cu drag. Pentru cei care își doresc, există și posibilitatea de a colecta o parte din pozele făcute la photobooth într-un caiet de mărturii. Aici, lumea își poate lăsa gândurile bune pentru cuplul căsătorit și impresiile de la petrecere. Alte opțiuni pot fi diverse cadouri mici, pe care invitații le pot lua acasă la final.
Acum că am parcurs pe scurt ce vă așteaptă, vă mărturisim că lucrurile nu se opresc aici. Mai sunt și alte elemente și subcapitole pentru ziua cea mare, pe care le vom discuta în amănunt în articolele ce urmează.
Noi ne bucurăm să fim alături de voi cu sfaturi și idei ajutătoare, vă felicităm pentru logodnă și vă dorim iubire autentică, pasională și fără dată de expirare!